Зрадник з Циркунів іде під суд

Харківською обласною прокуратурою затверджено та направлено до суду обвинувальний акт щодо 28-річного мешканця Харківщини за фактом пособництва державі-агресору (ч. 1 ст. 111-2 КК).

Про це Харків Times повідомили у Харківській обласній прокуратурі.

«Досудовим розслідуванням встановлено, що чоловік, перебуваючи у с. Циркуни Харківського району, територія якого була тимчасово окупована збройними формуваннями рф, вирішив допомагати їм», – йдеться у повідомленні.

Вирішено – зроблено. Хлопця підозрюють в тому, що він «забезпечував окупантів продуктами харчування, надавав інформацію щодо домоволодінь місцевих мешканців, де є матеріальні цінності та запаси палива. Також він привозив військовим країни-агресора запчастини та допомагав у ремонті їх автівок». Він навіть супроводжував окупантів по населеному пункту, щоб ті часом не заблукали.

Вся ця зрадницька діяльність припинилася зі звільненням Циркунів від російських загарбників. Ворожого посіпаку взяли під варту. Тепер, згідно зі статтею звинувачення, він відсидить від десяти до дванадцяти років. Справа вже у Київському райсуді Харкова.

 

Як повідомляв Харків Times, 1 липня у Харкові правоохоронці затримали депутата Циркунівської сільської ради Харківської області, підозрюваного у державній зраді та нарузі над Державним Гербом України (ч. 2 ст. 111, ч. 1 ст. 338 КК). Російському запроданцю вже повідомили про підозру на його адресу.