Депутата сільради з Циркунів підозрюють у держзраді та нарузі над українською символікою

Сьогодні, 1 липня, у Харкові правоохоронці затримали депутата Циркунівської сільської ради Харківської області, підозрюваного у державній зраді та нарузі над Державним Гербом України (ч. 2 ст. 111, ч. 1 ст. 338 КК). Російському запроданцю вже повідомили про підозру на його адресу.

Про це Харків Times повідомили у Харківській обласній прокуратурі.

«Досудовим розслідуванням встановлено, що 24 лютого 2022 року, коли російські військові окупували с. Циркуни Харківського району, депутат перейшов на бік країни-агресора. Посадовець передав окупантам інформацію про місцезнаходження офісної техніки, списків учасників бойових дій в АТО/ ООС та місцезнаходження сонячних батарей, які розміщені в амбулаторній лікарні села», – йдеться у повідомленні.

До того ж покидьок ще й пошкодив Державний Герб України, розташований на фасаді Циркунівської сільради та навів окупантів на будинок місцевого лікаря, щоб окупанти мали змогу «схиляти його до надання медичної допомоги пораненим представникам зс рф».

Після визволення Циркунів зрадник «переховувався у різних населених пунктах Харківської області» аж поки сьогодні його нарешті спіймали у Харкові. Наразі вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу – тримання під вартою. Слідство веде СБУ.

Як повідомляв Харків Times, 11 травня Київський суд Полтави обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права внесення застави харківському поліцейському, підозрюваному в державній зраді в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК).