Суд заарештував харківського копа-зрадника

Фото: ДБР

Київський суд Полтави сьогодні, 11 травня, обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права внесення застави харківському поліцейському, підозрюваному в державній зраді в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК).

Про це Харків Times повідомили у Харківській обласній прокуратурі.

«Досудовим розслідуванням встановлено, що 24 лютого 2022 року харківський поліцейський отримав в телефонному режимі від кадрового співробітника Управління ФСБ рф завдання щодо отримання розвідувальних даних стосовно місць дислокації та переміщення підрозділів ЗСУ та правоохоронних органів у м. Харкові та області», – йдеться у повідомленні.

Встановлено, що зрадник не лише отримував завдання, а й старанно їх виконував, фотографуючи «об‘єкти інфраструктури, органів влади та правопорядку м. Харкова та області», після чого ці об’єкти «цілеспрямовано потрапляли під обстріл російських окупантів».

Як повідомили Харків Times в Управлінні СБУ області, затримали підозрюваного у зраді «правоохоронця» 5 травня на одному з блокпостів поблизу Харкова.

«Територією області зловмисник переміщувався на службовому автомобілі зі спецталоном, що дозволяло йому уникати огляду на блокпостах», – повідомили в СБУ.

Крім того, під час обшуку в автівці підозрюваного були виявлені корпуси та запали для гранат, тож у якості «бонусу» до основного звинувачення, його судитимуть ще й за зберігання боєприпасів без передбаченого законом дозволу (ч. 1 ст. 263 КК).

Підозрюваному вже повідомили про підозри. Розслідування проводять слідчі другого слідчого відділу територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Полтаві, оперативний супровід здійснюють співробітники Управління СБУ в Харківській області.

Як повідомляв Харків Times, в селі Волохів Яр Харківської області колабораціоністи допомагають окупантам вивозити зерно з ангарів.