Російські міста Харкову більше не побратими

Фото: Сергій Бобок / Харків Times

Місто Харків в односторонньому порядку розірвало побратимські відносини з російськими містами. Відповідне рішення було прийнято сьогодні, 11 травня, на позачерговій сесії Харківської міської ради.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі Харківської міськради.

Серед колишніх побратимів міста бєлгород, москва, нижній новгород, новосибірськ та санкт-петербург.

Мер Харкова Ігор Терехов підкреслив, що оскільки збройна агресія рф проти України «привела до людських страждань та значних руйнувань», в Харкова серед російських міст побратимів бути не може. Він повідомив, що у перші дні російського вторгнення «дав доручення прибрати з сайту міськради усі російські міста-партнери».

«Не може у нас бути побратимських відносин з людьми, котрі вбивають українців та знищують нашу Батьківщину», – заявив Терехов.

За рішення про розрив відносин депутати міськради проголосували одноголосно, не дивлячись на те, що серед них, схоже, були й депутати від таких одіозних проросійських політсил, як опзж та партія шарія.

Як повідомляв Харків Times, вчора, 10 травня, міськрада повідомила, що XI позачергова сесія Харківської міської ради 8-го скликання має пройти 11 травня у дистанційному режимі.