На окремих напрямках окупанта вдалося відтіснити до кордонів з рф – Синєгубов

Фото: 93-тя ОМБр Холодний Яр/Facebook

За минулу добу Харків не зазнав значних обстрілів. Проте російські загарбники обстрілювали Харківську область, зокрема нещодавно звільнені Силами оборони України населені пункти.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі Харківської обласної військової адміністрації із посиланням на голову ХОВА Олега Синєгубова.

За його словами, вночі окупаційні війська обстріляли Циркуни Харківського району, а зранку – село Новий Мерчик у Богодухівському районі, де один чоловік отримав поранення.

«В тому, що в Харкові наразі значно тихіше, заслуга виключно наших воїнів. Ворог добровільно не збирається полишати нашу територію, кожний метр приходиться відвойовувати ціною життів наших військових. На окремих напрямках окупанта вдалося відтіснити до кордонів з рф», – сказав голова ХОВА.

Він підкреслив, що мешканці звільнених сіл та селищ «радіють новинам з фронту» та намагаються якнайшвидше повернутися до свої домівок, але це залишається вкрай небезпечним.

«Навпаки із цих населених пунктів ми будемо проводити точкову евакуацію, так як ворог продовжує наносити удари», – зазначив Синєгубов.

Також Синєгубов підкреслив, що для того, щоб нормалізувати життя в Харкові, потрібно зробити ще багато чого, адже в деяких районах інфраструктуру зруйновано майже повністю.

«Наприклад багато житлових багатоповерхівок зруйновано на Салтівці, Північній Салтівці, тому ми з мерією наразі цілодобово працюємо над усуненням аварій на електромережах, водозабезпеченні, перебито деякі газові магістралі. Наше завдання сьогодні у вцілілі будинки подати електрику, газ, щоб люди, які там проживають, чи повертаються до осель, мали умови для проживання», – повідомив голова Харківської ОВА.

Крім того, Синєгубов нагадав, що в Харкові вже відкрито більше 100 пунктів, де містяни можуть безкоштовно отримати гуманітарну допомогу.

Як повідомляв Харків Times, згідно з відомості Головного управління ДСНС Харківської області, за добу з 10 по 11 травня рятувальникам Харківського гарнізону ДСНС жодного разу не довелося гасити в місті пожежі, викликані обстрілами російських окупантів. Всі ми розуміємо, що за це – величезна подяка ЗСУ та іншим Силам Оборони України. Проте в Харківській області таких пожеж сталося шість: три – в Ізюмському районі, дві – у Куп’янському й одна – у Золочівському.