Вночі росіяни двічі вдарили по Харкову ракетами С-300 (фото)

Фото: Ігор Терехов/ Telegram

Вночі та зранку 30 липня російські окупанти випустили по Харкову понад 5 ракет РЗК С-300. Потужні вибухи було чутно в місті близько 2:30 ночі та о четвертій ранку. Ворожі боєприпаси влучили в училище у Слобідському районі та у землю у Новобаварському районі Харкова.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення голови Харківської обласної військової адміністрації Олега Синєгубова.

“Внаслідок обстрілу училища зруйнована будівля центрального корпусу та спортивної зали, виникла пожежа.”, – розповів Олег Синєгубов.

Вогонь, який швидко розповсюджувався по трьоповерхівій будівлі навчального закладу гасили понад 100 рятувальників з залученням 18 одиниць сепцтехніки.

За інформацією Харківського міського голови Ігоря Терехова, по училищу окупанти випустили три ракети.

В Новобаварському районі, ворожі боєприпаси влучили у землю біля двоповерхової нежитлової будівлі. Внаслідок влучання у землі утворилася вирва розмірами 9 на 10 м та глибиною 5,5 м. Також пошкоджено стіни, віконні рами, частину даху.

За попередньою інформацією, під час цих ракетних атак люди не постраждали.

Слідчі розпочали досудове розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України).

Як повідомляв Харків Times, 29 липня близько четвертої години ранку російські окупанти здійснили чергову ракетну атаку на Харків та область. Внаслідок обстрілу пошкоджено будівлі у центральній частині Харкова та харчове підлприємство у Богодухові, також постраждав 71-річний чоловік.