Російські ракети пошкодили ще одну пам’ятку архітектури у Харкові, та поранили чоловіка (фото)

Фото: Сергій Бобок / Харків Times

29 липня близько четвертої години ранку російські окупанти здійснили чергову ракетну атаку на Харків та область. Внаслідок обстрілу пошкоджено будівлі у центральній частині Харкова та харчове підлприємство у Богодухові, також постраждав 71-річний чоловік.

Про це Харків Times дізнався з повідомлень голови Харківської ОВА Олега Синєгубова та Харківської обласної прокуратури.

“Близько 4 ранку ворог завдав ракетних ударів по центральній частині Харкова. Пошкоджено двоповерховий будинок та приміщення навчального закладу. Ворог вдарив по ще одній пам’ятці архітектури. На місці працюють рятувальники. Медики надали допомогу 71-річному перехожому, який був поряд.”, – розповів очільник області.

Слідчо-оперативні групи проводять огляд місць прильоту рашистських ракет. Слідчі вилучили уламки металлу, розповів начальник слідчого упраління ГУ Нацполіцї у Харківській області Сергій Болвінов.

“На місці виявлено фрагменти металу, попередньо – ракета ЗРК С300”, – повідомив Сергій Болвінов.

Внаслідок удару по Богодухову на харчовому підприємстві сталася пожежа. За попередньою інформацією, жертв та постраждалих немає. За процесуального керівництва Богодухівської окружної прокуратури Харківської області розпочато досудове розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України).

Як повідомляв Харків Times, у ніч з 27 на 28 липня російські окупанти нанесли ракетні удари по підприємству у Немишлянському районі Харкова та парку Горького. Внаслідок удару по парку Горького постраждав ангар, де співробітники зберігали садове приладдя, та новорічні прикраси.

Ця публікація була створена за фінансової підтримки Європейського Союзу. Вміст публікації є одноосібною відповідальністю DW Akademie, ГО “Львівський медіафорум”, Програми Медіафіт для Південної та Східної України та не обов’язково відображає погляди Європейського Союзу.