За добу у Харківській області від російських обстрілів загинули двоє людей, вісім -поранені

Фото: Сергій Бобок / Харків Times

Протягом доби, 27 липня внаслідок російських обстрілів в Харківській області загинули поліцейський та мирна мешканка, ще вісім цивльних були госпіталізовані.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення голови Харківської обласної військової адміністрації Олега Синєгубова.

Протягом минулої доби ворог наносив удари по Харківському, Чугуївському, Ізюмському районам. Внаслідок обстрілів пошкоджені житлові будинки, господарські споруди, об’єкти промисловості та інфраструктури. За інформацією прес-служби ДСНС області, найбільше від ворожих атак постраждали Циркунівська та Чугуївська громади, де загалом трапилось 12 пожеж, спричинених ворожими обстрілами.

По Циркунам окупанти нанесли щонайменше шість артилерійських ударів.

“Протягом доби в області від ворожих обстрілів загинули 2 людини – поліцейський та цивільна жінка в Чугуївському районі. Госпіталізовані протягом доби 8 людей, 5 з них в Чугуївському районі, 1 людина поранена в Харківському районі, ще 2 поранених в Ізюмському”, – розповів очільник області.

26-річний сержант поліції загинув під час рашистського обстрілу з РСЗВ будівлі ТЕЦ та розташованого поруч житлового масива в смт Печеніги Чугуївського району. Внаслідок удару на ТЕЦ сталася машстабна пожежа.

.В Ізюмському районі через обстріли горіло поле пшениці.

На лінії зіткнення тривають інтенсивні бойові дії. У районі Старого Салтова окупанти вели вогонь з двох вертольотів Мі-8. В районі Ізюма зафіксовано обстріли біля Курульки, Дібрівного, Норцівки, Лозової, Гусарівки, Грушувахи, Вірнопілля та Мосьпанового.

Як повідомляв Харків Times, у Харківській області вранці 28 липня російські окупанти накрили вогнем ТЕЦ та житловий масив. Внаслідок російського обстрілу загинув поліцейський, двоє мирних мешканців отрмали поранення. Загиблому поліцейському було 26 років, на службу до полції він поступив у 2015 році.