У Харківській області екс-депутат віддав тікаючим окупантам дві автівки

У Харківській області правоохоронці викрили чергового прихильника “руzzкого міра”, який добровільно перейшов на бік ворога, виправдовував напад рф на Україну і всіляко допомогав окупантам. Зрадником виявився 53-річний колишній депутат Тернівської сільської ради.

Про це Харків Times повідомили у Харківській обласній прокуратурі.

За інформацією слідства, від початку окупації Тернової негідник відкрито підтримував військових рф, чим заслужив від них привілейоване відносно інших мешканців села.

“На початку травня 2022 року, незадовго до звільнення Збройними Силами України с. Тернова, під час відступу окупантів, чоловік, щоб допомогти представникам рф, передав їм власний автомобіль «ГАЗ 31105», а також автомобіль свого сина «ВАЗ 2110»”, – розповіли в прокуратурі.

За інформацією СБУ, на цьому транспорті окупанти вивозили своїх поранених.

Слідчі повідомли ворожому пособнику  про підозру за ч. 4 ст. 111-1 КК (колабораційна діяльність шляхом передачі матеріальних ресурсів).

Як повідомляв Харків Times, 1 липня у Харкові правоохоронці затримали депутата Циркунівської сільської ради Харківської області, підозрюваного у державній зраді та нарузі над Державним Гербом України (ч. 2 ст. 111, ч. 1 ст. 338 КК). Російському запроданцю вже повідомили про підозру на його адресу.