У Харківській області українські воїни знищили розвідгрупу росіян

У Харківській області провалом завершилася спроба окупантів розкрити побудову оборони українських військ в районі села Чепіль. Захисники України виявили ворожу розвідгрупу та знешкодили її.

Про це Харків Times дізнався з вечірнього звіту Генштабу ЗСУ 26 липня.

“Противники силами розвідувальної групи намагався розкрити побудову оборони наших військ в районі населеного пункту Чепіль. Окупантів знешкоджено.”, – розповіли у Генштабі.

Також на Харківському напрямку ворог завдав авіаударів біля Залимана, Мосьпанового та Явірського. Протягом дня окупанти обстрілювали зі ствольної артилерії та РСЗВ неподалік Борщової Соснівки, Петрівки, Рубіжного, Мосьпанового, Чугуєва, Світличного та Слатиного.

На Слов’янському напрямку противник обстріляв із ствольної, реактивної артилерії та танків райони Норцівки, Долини, Грушувахи, Краснопілля, Мазанівки та інших населених пунктів. Намагався просунутися неподалік Богородичного, успіху не мав, відійшов.

На Краматорському напрямку ворог гатив з артилерії поблизу Райгородки, Закітного, Серебрянки, Верхньокам’янського, Виїмки, Переїзного та Білогорівки. Ворог завдав авіаудару біля Григорівки.

Безуспішно намагався розвідати позиції Сил оборони в районі Верхньокам’янського.

Спробу окупантів покращити тактичне положення в районі Івано-Дар’ївки українські воїни успішно відбили та змусили ворога тікати.

На Бахмутському напрямку противник обстріляв військову та цивільну інфраструктуру в районах Берестового, Соледара, Покровського, Веселої Долини, Вершини, Кодеми, Майорська і Торецька. Цінічно завдав авіаційних ударів безпосередньо по населених пунктах Покровське та Новолуганське.

Ворожі спроби штурмів в районах Берестового, Соледара та Семигір’я наші захисники успішно відбили. Тривають бої зі штурмовою групою в районі Покровського.

Як повідомляв Харків Times, в окупованій понад три місяці Борівській громаді Харківської області значно поменшало російських військових та ворожої техніки. Після точних влучень ЗСУ більшість окупантів та техніки вивели у куп‘янському напрямку, а ті, що залишилися, незадовлені таким перебігом подій та зривають злість на місцевих.