У Харкові хочуть збільшити кількість пунктів видачі гуманітарної допомоги

Фото: kharkivoda.gov.ua

У Харкові станом на 26 липня працює 14 точок видачі гуманітарної допомоги, але для міста цього не достатньо, і влада має намір збільшити їх кіліькість

Про це Харків Times дізнася з виступу Харківського міського голови Ігоря Терехова у ефірі національного телемарафону 26 липня.

Харків’яни можуть отримати допомогу у мережах “Нової пошти” і “Укрпошти”. Ці пункти видачі – зона відповідальності ОВА. Тому Ігор Терехов, що звернувся до голови ХОВА із проханням збільшити кількість пунктів видачі гуманітарної допомоги у місті.

“Звичайно, 14 точок – цього недостатньо, – сказав Терехов. – Я розмовляв про це з головою військової адміністрації, сказав йому, що цього недостатньо сьогодні для Харкова, тому, звісно, буде збільшено”.

Крім цих пунктів видачі, харків1яни можуть отримати гуманітарну допомогу від волонтерів та міста.

“Ми сьогодні розвозимо до всіх житлових мікрорайонів гуманітарну допомогу, продукти харчування, медикаменти. У нас постійно працює “гаряча” лінія, куди люди можуть зателефонувати, замовити ті чи інші необхідні медикаменти, і ми з волонтерами доставляємо. Крім того, є люди, які не можуть вийти з дому через стан свого здоров’я, їм також ми з волонтерами доставляємо продукти харчування, предмети першої необхідності, медикаменти… Крім того, у житлових районах міста Харкова ми організували безкоштовну видачу продуктів харчування, і така робота у нас ведеться абсолютно щодня з моменту початку російської агресії – 24 лютого”, – заявив Терехов.

Як повідомляв Харків Times, у Харкові влада  розробила два шляхи, за якими кожен містянин може отримати гуманітарну допомогу.