Окупанти нанесли ракетний удар біля станцій метро “Захисників України” та “Спортивна” (фото, відео)

26 липня, близько 4:30 російські окупанти нанесли ракетний удар по місту Харкову. Ворожі боєприпаси влучили в районі станцій метро “Спортивна” та “Захисників України” у Слобідському районі міста.

Про це Харків Times довідався з допису у Facebook начальника Слідчого управління ГУ Нацполіції в Харківській області Сергія Болвінова.

“Наразі відомо про 2 воронки в землі, обидві в районі станцій метро “Спортивна” та “Захисників України”, та про влучання уламків ракети у дах автоцентру, який загорівся. Ймовірно, це ракети С300.”, – розповів Сергій Болвінов.

На місці чергових російських обстрілів працюють слідчо-оперативні групи, які документують події та збирають речові докази.

За інформацією прес-служби Харківської обласної прокуратури, зафиксовані три місця, куди влучили російські ракети.

“1 – парк біля метро “Захисників України”, за Палацем культури (у землю). 2 – автосалон біля “Металіста” (незначно у покрівлю потрапили). 3 – у житловому дворі за автосалоном на “Металісті” (у землю)”, – розповіли у прокуратурі.

Внаслідок влучання уламка однієї з ракет у дах автосалону, загорівся гідроізоляційний матеріал покрівлі, розповіли у ДСНС області. Рятувальники прибули вчасно і оперативно загасили пожежу, котра встигла розповсюдитись лише на 2 кв.м.

За попередньою інформацією, люди внаслідок ранкового ракетного удару по Слобідському району Харкова не постраждали.

За процесуального керівництва Слобідської окружної прокуратури м. Харкова розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України).

Як повідомляв Харків Times, у ніч на 25 липня, російські ракети С300 з території рф били по Чугуєву Харківської області. Внаслідок масованого обстрілу в місті зруйновані будинок культури, будинок офіцерів та навчальний заклад, будинки мирних мешканців. Станом на ранок 26 липня продовжується пошук людей, які залишаються під завалами.