З’явилися списки загиблих в окупованому російськими загарбниками Ізюмі

Фото: 2day.kh.ua

В окупованому Ізюмі Харківської області оприлюднено попередні списки загиблих. Російські окупанти намагаються звинуватити в їхній загибелі Україну.

Про це Харків Times довідався з допису на сторінці видання «Обрії Ізюмщини» у Facebook.

«Ізюмські зрадники України оприлюднили попередні списки загиблих ізюмчан. Посіпаки загарбників цинічно повідомили , про те що це є жертви геноциду української влади. Але головне, що вони забули видалити дати смерті загиблих. Там дуже точно написано коли і від чого загинули наші земляки», – йдеться у повідомленні.

Як повідомив мер Ізюму Валерій Марченко в ефірі «Українського радіо Харків», ці складені окупантами списки «на 80% достовірні».

“Я бачив ці списки, інформація на 80% достовірна. Це коли були авіанальоти, удари по місту. Люди гинули, ховати їх не було можливості, ховали їх і в парках, і на городах. Потім у нас були дві багатоповерхівки — на Хлібозаводській, на Першотравневій — де люди були заживо засипані під будівлями. З-за річки бив танк прямим наведенням і секцію будинку розділив навпіл, там в одному і в другому майже по 50 людей загинули”, — сказав Марченко.

На сьогоднішній день відомо про близько 500 загиблих лише в Ізюмі. Наразі немає інформації по старостинських округах громади, зокрема, невідомо, скільки загиблих у селі Кам’янка, де точилися запеклі бої.

Кілька днів тому секретар РНБО Олексій Данілов в ефірі єдиного телемарафону заявив, що Ізюм є містом, яке зазнало найбільшу в Україні кількість ракетних обстрілів. У цьому сумному «змаганні» Ізюм «випередив» навіть багатостраждальний Маріуполь. За даними Данілова на 22 липня, росіяни завдали по Ізюму 476 ракетних ударів.

Як пишуть «Обрії Ізюмщини», мешканці майже зруйнованого міста «ще багато років будуть пам’ятати, як російська окупаційна армія бомбила з літаків та обстрілювала з артилерії та РСЗВ їхні домівки».

Як повідомляв Харків Times, у травні в Ізюмі під завалами зруйнованої ще на початку березня п’ятиповерхівки були знайдені тіла 44 загиблих мирних громадян.