Вночі російські ракети нищили Чугуїв (фото)

Фото: hk.npu.gov.ua

У ніч на сьогодні, 25 липня, російські ракети С300 з території рф били по Чугуєву Харківської області. Внаслідок масованого обстрілу в місті зруйновані будинок культури, будинок офіцерів та навчальний заклад, будинки мирних мешканців. Під завалами ще залишаються люди. Частину ракет збили наші захисники.

Про це Харків Times довідався з допису у Facebook начальника Слідчого управління ГУ Нацполіції в Харківській області Сергія Болвінова.

«Зруйнований районний будинок культури, де в підвалі переховувались від обстрілів цивільні, будинок офіцерів та ліцей де ніхто не перебував. Також пошкоджені житлові будинки та є влучання в землю. Деякі ракети були збиті ЗСУ. За попередньою інформацію обстріл був здійснений рашистами ЗРК С300», – написав Болвінов.

Як повідомили Харків Times у Головному управлінні ДСНС області, внаслідок влучання ракети в будинку культури сталася пожежа на площі 70 кв. метрів.

«Силами ДСНС пожежу було оперативно ліквідовано. Наразі проводяться роботи щодо розбирання завалів та пошуку людей», – йдеться у повідомленні.

Як Харків Times дізнався з повідомлення прес-служби Нацполіції області, обстріл стався близько 03:10 ночі.

«Крім будинку культури, зруйновані школа, будівля, де знаходилась бібліотека та спортивний зал. Пошкоджені житлові будинки. Кілька ракет влучили по відкритих територіях. На місці події працюють слідчо-оперативні групи, криміналісти, вибухотехніки.  Рятувальники розбирають завали. Попередньо, вдалося звільнити з-під завалів трьох людей», – повідомляють у Нацполіції.

Неподалік зруйнованої школи правоохоронці вилучили залишки снарядів.

Як повідомляють в Харківській обласній прокуратурі, внаслідок обстрілу отримала поранення 46-річна жінка. Наразі достеменно невідомо, чи всіх завалених вдалося врятувати та в якому вони стані. Голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов уже повідомив про порятунок трьох людей, але у підвали зруйнованого будинку культури люди ще залишаються.

«Частину із запущеного з території рф – збили наші Збройні Сили України», – зазначив Синєгубов.

За процесуального керівництва Чугуївської окружної прокуратури Харківської області вже розпочато досудове розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК).

Як повідомляв Харків Times, за п’ять місяців повномашстабної військової агресії рф проти України в Харківській області окупанти вбили 972 мирних мешканців, серед яких 48 дітей.