З початку війни росіяни вбили у Харківській області 972 мирних жителя

Батько над тілом свого 13-річного сина. Харків, Київський район, 20.07.2022 Фото: Сергій Бобок / Харків Times

За п’ять місяців повномашстабної військової агресії рф проти України в Харківській області окупанти вбили 972 мирних жителя, серед яких 48 дітей.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення видання Мноборони України АрміяInform з посиланням на очільника Харківської обласної військової адміністрації Олега Синєгубова.

За словами очільника ОВА, наймолодшому серед загиблих було лише 7 місяців. На думку Синєгубова, кількість загиблих буде зібльшуватися.

“На жаль, ця цифра буде збільшуватися, адже триває розбір завалів зруйнованих помешкань цивільного населення, де ми знаходимо тіла людей. Також росіяни продовжують обстрілювати цивільне населення регіону з РСЗВ та випускаючи ракети.”, – розповів Олег Синєгубов.

Голова ХОВА вчергове звернувся до жителів Харкова та області не ігнорувати сигналів повітряної тривоги, спускатися до укриттів та не перебувати на вулиці без нагальної потреби.

Крім того, за словами Синєгубова, під час рашистських обстрілів було зруйновано близько 4 тис. житлових, адміністративних будівель, навчальних закладів, закладів культури тощо.

Як повідомляв  Харків Times, 20 липня, приблизно о дев’ятій ранку рашисти вдарили з РСЗВ по Салтівці. Внаслідок російського обстрілу загинули двоє дорослих та 13-річний підліток. Його 15-річна сестра отримала поранення.

Вранці 11 липня від ворожого вогню у Харкові загинув 17-річний підліток. Хлопець разом з батьком їхав у автівці за документом, необхідним до вступу у виш.