Стан п’ятьох поранених під час обстрілу “Барабашово” оцінюється як критичний

Фото: Сергій Бобок / Харків Times

В лікарнях Харкова надають медичну допомогу 16 постраждалим внаслідок удару з РСЗВ, який російські окупанти здійснили напередодні, 21 липня, по Харкову.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення голови Харківської обласної військової адміністрації Олега Синєгубова.

“Наразі 16 поранених перебувають в лікарні, де отримують усю необхідну допомогу. Двоє людей залишаються у вкрай важкому стані. Стан ще трьох людей лікарі оцінюють як тяжкий. Вони перебувають в реанімації.”, – розповів очільник області.

За його словами, стан інших пацієнтів лікарі оцінюють як середньої тяжкості, життю постраждалих загрози немає.

Олег Синєгубов повідомив, що протягом ночі 22 липня окупанти не чіпали Харків. Проте вдарили по селищу Рогань в Харківському районі. Внаслідок обстрілу пошкоджено неексплуатовану будівлю, сталася пожежа. За попередньою інформацією, люди під час цього удару не постраждали.

Також російські окупанти минулої доби обстрілювали мирне населення Чугуївського району. Російські снаряди пошкодили житлові будинки, господарчі споруди, автомобілі, та спровокували пожежі. Люди, на щстя, під час обстрілів не постраждали.

На лінії зіткнення ситуація контрольована. На Харківському напрямку ворог обстрілював з артилерії райони населених пунктів Мосьпанове, Руські Тишки, Дементіївка, Золочів, Стара Гнилиця, Рідне, Ртищівка, Пушкарне, Велика Бабка, Петрівка, Слатине та Леб’яже.

В районі Ізюма окупанти здійснили артилерійські обстріли неподалік Дібровного, Чепіля, Карнаухівки, Микільського і Курульки.

Як повідомляв Харків Times, зранку сьогодні, 21 липня, російські окупанти вдарили по житловому масиву Харкова. Під ворожий вогонь потрапив медзаклад та зупинка транспорту. Внаслідок обстрілу, за попередньою інформацією, одна людина загинула, 17 поранені.

За уточненими даними пізніше стало відомо, що внаслідок обстрілу, який окупанти здайснили вранці 21 липня по Харкову, загинули троє людей, 20 отримали поранення.

Під час обстрілу з РСЗВ, який російські окупанти здійснили вранці 21 липня по ринку “Барабашово” у Харкові, загинув волонтер Артем Погорелец.

За процесуального керівництва Київської окружної прокуратури м. Харкова розпочато досудове розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством (ч. 2 ст. 438 КК України).