Російські нелюди вбили у Харківській області 48 дітей та поранили 151

Фото: Сергій Бобок / Харків Times

З 24 лютого станом на 20 липня російські агресори вже відібрали життя в 48 дітей Харківської області, ще 151 дитину було поранено.

Про це Харків Times повідомили у Харківській обласній прокуратурі.

Сьогодні, 20 липня жертвою армійців рф став 13-річний підліток. Його 15-річна сестра отримала поранення. Діти знаходилися на зупинці транспорту на Салтівці, коли туди прилетіли російські снаряди.

Вранці 11 липня від ворожого вогню у Харкові загинув 17-річний підліток. Хлопець разом з батьком їхав у автівці за документом, необхідним до вступу у виш. Коли вони проїжджали повз шиномонтаж, окупанти відкрили вогонь з РСЗВ по житлових масивах Київського та Салтівського районів м. Харкова. Автівка, в якій їхали батько та син, вибухнула  внаслідок влучання ворожого боєприпасу.

5 липня російські військові обстріляли смт Печеніги Чугуївського району. Внаслідок обстрілу поранено хлопчика віком 1 рік 11 місяців.

21 червня російські військовослужбовці обстріляли с. Безруки Харківського району. Внаслідок обстрілу країни-агресора загинула 8-річна дівчинка, яка в той час перебувала на подвір‘ї будинку.

Через регулярні бомбардування та обстріли збройними силами РФ об’єктів цивільної інфраструктури та житлових кварталів у м. Харкові пошкоджено 232 заклади освіти. Повністю зруйновано 21 заклад освіти. На території області внаслідок обстрілів пошкоджено 191 заклад освіти.

Також на території м. Харкова та області пошкоджено будівлі 57 закладів професійно-технічної та вищої освіти.

Ці дані не є остаточними, оскільки відсутня можливість огляду місць обстрілів в районах активних бойових дій та на тимчасово окупованих територіях.

У всіх кримінальних провадженнях, розпочатих за фактами порушення законів та звичаїв війни, забезпечено належне процесуальне керівництво органами прокуратури регіону. Триває збирання та фіксація доказів військових злочинів з боку окупантів.

Всії, їто став свідками військових злочинів РФ, внаслідок яких постраждали діти, просять повідомити про це за телефоном +38 068 012 52 89.

Як повідомляв  Харків Times, 20 липня, приблизно о дев’ятій ранку рашисти вдарили з РСЗВ по Салтівці. Внаслідок російського обстрілу загинули двоє дорослих та дитина.