У Боровій окупанти влаштували морг на території сільгосппідприємства

Фото: Сергій Бобок / Харків Times

У селищі Борова Харківської області, що вже три місяці перебуває під російською окупацією, загарбники влаштували морг на території сільськогосподарського підприємства

Про це Харків Times повідомили у Борівській селищній раді.

“На території одного з сільськогосподарських підприємств Борової окупанти облаштували морг, куди звозять трупи своїх військових. Їхня кількість постійно збільшується, оскільки росіяни щодня втрачають своїх солдат в боях як у сусідніх Луганській і Донецькій областях, так і в тилу захоплених територій.”, – розповіли у сільраді.

Станом на 18 липня російські війська дислокуються у селах Борівської громади та поблизу них. Через територію громади здійснюється транзит ворожих військ.

На окупованій Борівщині, окрім гривні і рубля, з‘явилася ще одна одиниця розрахунку – дизельне пальне та бензин. Саме пальним російські військові охоче розраховуються з місцевими жителями за самогон, продукти харчування та інші речі.

Окупанти продовжують вивозити зерно минулорічного урожаю з Борівщини на територію рф. Робиться це інколи без узгодження з власниками, а подекуди навіть і без відома окупаційної тимчасової військової адміністрації. Водночас окупаційна влада наполягає на тому, щоб керівники фермерських господарств та підприємці оформлювали у Куп‘янську тимчасові патенти для ведення підприємницької діяльності. Таким чином російські загарбники намагаються контролювати процес продажу збіжжя і отримувати з цього дохід.

Жителі окупованих територій продовжують тікати від “асвабадителєй”. Сьогодні, 18 липня, відбулася чергова евакуація через дамбу поблизу Печеніг. Загалом евакуйовано близько 1000 людей, серед яких і мешканці Борівської громади.

Як повідомляв Харків Times, в окупованій Боровій загарбники розпочали підготовчі роботи для облаштування військового госпіталю у місцевій лікарні.

18 липня з тимчасово окупованих територій Харківської області були евакуйовані 943 мирних мешканця, з них 216 – діти.