Загарбники облаштовують військовий госпіталь у дитячому відділенні Борівської лікарні

У селищі Борова Харківської області, що вже три місяці перебуває під російською окупацією, загарбники розпочали підготовчі роботи для облаштування військового госпіталю у місцевій лікарні.

Про це Харків Times повідомили у Борівській селищній раді.

“В колишньому приміщенні терапевтичного та дитячого відділень Борівської центральної лікарні загарбники облаштовують військовий госпіталь. Лікуватимуть поранених окупантів російські лікарі. Делегація медиків з рф вже приїжджала у Борову, оглядала будівлі та приміщення медзакладу, після чого почались підготовчі роботи”, – розповіли у сільраді.

Станом на 15 липня російські війська дислокуються у селах Борівської громади та поблизу них. З місцевими жителями окупанти поводяться по-різному. Одні активно вимінюють машинне масло та дизельне пальне на м‘ясо, молоко, яйця, самогон тощо. Інші займаються мародерством та пограбуваннями. Також, на жаль, з окупованих територій надходять повідомлення про зникнення людей, катування та зґвалтування мирних мешканців.

Місцеві мешканці виживають у надважких умовах: без мобільного зв‘язку та інтернету, с постійно зростаючими цінами, у деяких населених пунктах відсутнє газопостачання.

Як повідомляв Харків Times, окупанти заповнили своїми пораненими всі лікарні в Балаклії і тубдиспансер у Вовчанську.

В окупованій Боровій хочуть відновити демонтований пам’ятник Леніну.