Екс-голова Донецької обласної ВЦА очолив СБУ у Харківській області

Президент України Володимир Зеленський призначив начальником управління Служби безпеки України у Харківській області Олександра Куця.

Про це Харків Times дізнався з указу №516/2022, який 19 липня оприлюднено на сайті голови держави.

“Призначити Куця Олександра Івановича начальником Управління Служби безпеки України в Харківській області”, – йдеться у тексті указу.

Довідково:

Олександр Іванович Куць – генерал-майор служби безпеки України. Це звання він отримав відповідно до указу Президента України Петра Порошенка від 14 жовтня 2016 року. У 2009-2014 роках. – заступник начальника Головного відділу боротьби з корупцією та організованою злочинністю (ГВ “К”) Головного управління Служби безпеки України у м. Києві та Київській області. Начальник Головного управління Служби безпеки України у Донецькій та Луганській областях з 21 серпня 2017 року. Начальник Управління Служби безпеки України у Донецькій області з 25 березня 2015 року по 21 серпня 2017 року. Голова Донецької обласної військово-цивільної державної адміністрації (2018–2019).

Народився 6 серпня 1976 року в м. Ростов-на-Дону, Російська СФСР, СРСР. В Україну переїхав у 90-х роках.

Як повідомляв Харків Times, попереднього очільника СБУ у Харківській області Романа Дудіна звільнив Володимир Зеленський в день свого приїзду до Харкова 29 травня 2022 року. Як пояснив голова держави, Дудіна було звільнено за те, що той «не працював на захист міста з перших днів повномасштабної війни, а думав лише про себе особисто».

Тимчасовим очільником Служби безпеки України в Харківській області став полковник Андрій Дармограй.