У Харківській області новий тимчасовий очільник СБУ

Тимчасовим очільником Служби безпеки України в Харківській області став полковник Андрій Дармограй. Виконуючого обов’язки голови СБУ регіону представила голова Харківської обласної ради Тетяна Єгорова-Луценко на сесії облради 2 липня.

Про це Харків Times дізнався з онлайн-трансляції сесії.

Під час представлення ані Тетяна Єгорова-Луценко, ані Андрій Дармограй не повідомили, як довго він виконує обов’язки голови УСБУ Харківщини.

“На сьогодні дійсно на мене покладено тимчасове виконання обов’язків начальника Управління Служби безпеки України в Харківській області. Дуже довго не буду обтяжувати своїм послужним списком і проходженням своєї служби в органах Служба безпеки України. Єдине, що я хотів зазначити, колектив та Управління Служби безпеки України продовжує виконувати свої обов’язки та покладені завдання в межах компетенції Служби безпеки України, здатні виконувати будь-які завдання будь-якої складності. “, – сказав новий очільник УСБУ.

За нашою інформацією, Андрій Дармограй виконує обов’язки голови СБУ у Харківській області вже понад місяць, відразу після звільнення попереднього очільника Романа Дудіна. Колишнього керівника звільнив Володимир Зеленський в день свого приїзду до Харкова 29 травня 2022 року за те, що той «не працював на захист міста з перших днів повномасштабної війни, а думав лише про себе особисто».

Як повідомляв Харків Times, сесія Харківської облради перервалася «із технічних причин».