41-річний харків’янин “зливав” окупантам місця дислокації ЗСУ

Фото: СБУ у Харківській області

У Харкові силовики затримали 41-річного місцевого мешканця, який працював на ворога, – передавав відомості про місця дислокації підрозділів ЗСУ та інших військових формувань.

Про це Харків Times повідомили у СБУ.

“Зокрема він повідомляв представникам країни-агресора координати розміщення військової техніки Збройних Сил України поблизу Харкова та військових укріплень на території Харківської області”, – розповіли у відомстві.

Співробітники СБУ затримали зрадника за місцем його мешкання. Під час обшуку у нього вдома вилучили три мобільних телефони із доказами протиправної діяльності, блокноти і зошити із зібраною розвідувальною інформацією.

Відомості, що є державною таємницею, зрадник збирав по своїм знайомим, розповіли у Харківській обласній прокуратурі. Так, через соціальну мережу він спілкувався з чоловіком та просив його зібрати інформацію про місця дислокації та переміщення військової техніки і особового складу ЗСУ в межах м. Харкова.

“Після отримання вказаної інформації підозрюваний, який є уродженцем Грузії, передав її представникам країни-агресора, очікуючи на подальші вказівки від російських «ляльководів».”, – розповіли у прокуратурі.

Слідство, звісно, не повідомляє, але можливо припустити, що комусь зі знайомих негідника не сподобавлись його запитання.

Проводиться розслідування за фактом державної зради, вчиненої в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК України). Такий злочин карається позбавленням волі на строк п’ятнадцять років або довічним ув’язненням з конфіскацією майна.

Слідчі повідомили чоловіку про підозру у скоєнні цього злочину. Вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Також встановлюються всі причетні до цієї протиправної діяльності.

Як повідомляв Харків Times, у Харкові судитимуть 51-річного місцевого мешканця, який підтримував війну рф проти України, та діяв на користь ворога, “зливаючи” росіянам інформацію про ЗСУ.