У передмісті Харкова ворожий вогонь пошкодив місцеву історічну пам’ятку (фото)

Фото: Циркунівські вісті

Сьогодні, 18 липня, внаслідок чергового російського удару по селищу Циркуни Харківського району загорівся дах місцевої амбулаторії.

Про це Харків Times повідомили у ДСНС області.

Коли рятувальники приїхали на місце, полум’я охопило дах площі 600 кв.м. За попередніми даними, під час події люди не постраждали.

Пожежу ліквідували 30 рятувальників з залученням п’яти одиниць спецтехніки.

Циркунівьку амбулаторію було побудовано понад сто років тому. Будівля, що пережила німецько-фашистську окупацію, є місцевою історичною пам’яткою, повідомляють Циркунівські вісті.

“Площа пожежі склала близько 600 кв.м, а масштаб втрати для села Циркуни і його мешканців – у мільйон разів більший. Історія села, історія тисячі людських доль сьогодні згоріла у руському полум’ї ненависті до нас, простих сільських мешканців мирного мальовничого села на Слобожанщині.”, – йдеться в повідомленні.

Як повідомляв Харків Times, російські окупанти розбомбили історичні будівлі на площі Небесної сотні у Харкові. Серед них – Будівля судових установлень (нині Апеляційний суд Харківської області), побудована у 1889-1902 роках за проектом Олексія Бекетова за участю архітекторів Ю. Цауне та В. Хрустальова.