У Харкові затримано ймовірного російського запроданця (фото, відео)

Фото: Сергій Болвінов/Facebook

Поліціянти затримали в Харкові ймовірного «агента фсб». «Дуже хворий та дуже наляканий» 37-річний харків’янин здавав ворогу дані про місцезнаходження українських військових.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення у Fascebook начальника Слідчого управління поліції Харківщини Сергія Болвінова.

«До 2011 року чоловік працював в фельд’єгерській службі в Харкові та мав доступ до держтаємниці», – зазначив Болвінов.

Щоправда відтоді підозрюваний досить стрімко спускався по кар’єрних сходинках – від фельд’єгера до інструктора зі стрільби, а потім – до сторожа в гаражному кооперативі.

«За його словами, завербований фсб в 2019 році та передавав данні під загрозою життю та здоров’ю його родичам в росії», – розповів начальник Слідчого управління Нацполіції.

У квартирі в «переляканого», щоправда, знайшли зброю, модифіковані (розпилені) патрони та радіостанції. А на комп’ютері виявили переписку вконтакті, де фігурант надавав дані про місця дислокації наших військових. А ще було знайдено «свідоцтво учасника державної програми зі сприяння добровільному переселенню до російської федерації співвітчизників, які проживають за кордоном».

На знятому правоохоронцями відео російський посіпака розповідає, що є «дуже наляканим та дуже хворою людиною» (стверджує, що в нього діабет). Та зізнається, що «почувається дуже погано», знаючи, що через нього загинули діти.

Як повідомили Харків Times у Харківській обласній прокуратурі, наш «переляканий» досить сміливо «висловлювався в інтернеті на підтримку збройної агресії рф проти України, схвалював дії збройних формувань агресора, зокрема кадирівців».

Наразі йому вже повідомили про підозру за фактом несанкціонованого поширення інформації про направлення, переміщення зброї, озброєння та бойових припасів в Україну, рух, переміщення або розміщення ЗСУ, вчиненого в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 114-2 КК). Тепер він може «лякатися» за ґратами – до восьми років.

Як повідомляв Харків Times, українські правоохоронці відкрили кримінальну справу на свого колишнього колегу, який настільки вправно догоджав окупантам, що ті призначили його новим керівником так званої поліції селища Борова Харківської області.