Ракетна атака окупантів по Харкову – зруйновано виш імені Сковороди та загинув чоловік (фото)

Фото: Харківська обласна прокуратура

Російські окупанти систематично знищують майбутнє України – щоночі вони руйнують освітні заклади у Харкові. 6 липня близько 1 години ночі внаслідок російського удару по Київському району м. Харкова було зруйновано будівлю вишу і загинув 40-річний сторож.

Про це Харків Times повідомили у Харківській обласні прокуратурі.

За попереднью інформацією, окупанти здійснили по по харківському вишу ракетний удар с території рф.

На місці події працювала слідчо-оперативна група, яка задокументувала черговий злочин росіян та зібрала речові докази. Розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством (ч. 2 ст. 438 КК України).

Під ворожий удар потрапив Харківський педагогічний університет ім. Сковороди, повідомляє Суспільне. Від обстрілу в центральному корпусі на вулиці Валентинівській обвалилися три поверхи.

Протягом цієї ночі “привіти” от рашистських нелюдів окрім Київського прилетіли у Новобаварський та Основ’янський райони Харкова, розповів очільник, Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

За його словами, в Основ’янському районі окупагнти влучили по відкритій території. У Новобаварському- в адмін будівлю, зруйновано частину приміщення.

По області протягом доби окупанти обстрілювали Ізюмський, Харківський, Чугуївський, Богодухівський райони. Горіли житлові будинки, відкриті території, поле з пшеницею.

“За добу по області постраждали троє осіб: двоє – Чугуївський район, серед них – дитина 1 рік та 11 місяців та чоловік 64 років. Без госпіталізації. Чоловік 50 років госпіталізований із Гусарівки.”, – розповів очільник області.

Як повідомляв Харків Times, 4 липня ворожі ракети влучили в гімназію в Шевченківському районі Харкова.

Внаслідок ракетного удару, який російські окупанти здійснили о другій годині ночі 5 липня, постраждав навчальний заклад у Салтівському районі міста Харкова.