У Харкові російські ракети “демілітаризували” гімназію, в якій ніколи не було військових (фото та відео)

Третій день поспіль Харків прокидається від гучних вибухів – це російські окупанти за традицією своїх попередників, гітлерівських нацистів, о четвертій ранку наносять ракетні удари по місту. Сьогодні, 4 липня ворожі ракети влучили в гімназію в Шевченківському районі Харкова.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення Нацполіції області.

“Внаслідок влучання снаряда зруйнована будівля навчального закладу міста, у якому вже понад 50 років навчалося кілька поколінь учнів”, – розповіли в поліції.

Начальник слідчого управління поліції Харківської області Сергій Болвінов розповів, що в цій школі ніколи не було військових.

“Знову гатять по школам, де ніколи не було військових. Рашисти, мабуть, бажають вкрасти освіту у наших дітей. Однак це не вийде. Злість та гнів до ворога вже в ДНК навіки.”, – підкреслив Сергій Болвінов.

За його словами, внаслідок ворожого удару також частково пошкоджено п’ять навколишніх будинків, в яких вибуховою хвилею вибило вікна, та один автомобіль. За попередньою інформацією, люди під час обстрілу не постраждали.

На місці події працювала слідчо-оперативна група, яка зібрала речові докази. За фактом обстрілу навчального закладу відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 438 КК (порушення законів та звичаїв війни).

Протягом доби 3-4 липня російські окупанти також нансоили удари по містах і селах Харківського, Ізюмського та Богодухівського районів, розповів голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов. Внаслідок обстрілів зруйновані житлові будинки, господарчі споруди, гаражі та інші споруди.

“На жаль, протягом доби в області від дій окупантів загинули три жителя села Безруки, Дергачівської громади. Населений пункт росіяни обстрілювали із артилерії. Поранені – шість людей”, – повідомив очільник області.

Внаслідок підступного обстрілу загинули двоє чоловіків 52-х та 55-ти років і 41-річна жінка, розповів Дергачівський міський голова В’ячеслав Задоренко.

В області тривають бойові дії. Протягом доби російські окупанти намагалися вести наступ на село Прудянка, що на Харківському напрямку. Ворог зазнав втрат та відступив. В районі Ізюма ворог веде наступ в напрямку Богородичного, Мазанівки та Долини.

Як повідомляв Харків Times3 липня, близько 4 ранку російські ракети влучили біля підприємтсва у Київському районі Харкова та на територію приватного будинку у Новобаварському районі міста. Внаслідок обстрілу отримала поранення 54-річна власниця будинку. Жінку госпіталізували.