Російський бронепоїзд «єнісей» побудований з викрадених на Харківщині складових

Фото ворожого бронепоїзду з відкритих джерел

Російські загарбники використовують в Україні «свій» новий бронепоїзд під назвою «єнісей». Контейнери, тепловози та рухомий склад для цього витвору російської військової думки були вкрадені окупантами в «Укрзалізниці» на Харківщині.

Про це Харків Times повідомили у Центрі протидії дезінформації.

«Рашисти використовують на ТОТ України новий бронепоїзд «Єнісей», який вони побудували із вкраденого на Харківщині майна «Укрзалізниці», – йдеться у повідомленні.

Як зазначає профільне видання Defence Express, самі окупанти стверджують, що цей потяг призначений «для ведення інженерної розвідки та доставки боєприпасів до лінії фронту». Але, с точки зору видання, скоріше схоже, що в першу чергу “єнісей” призначений для ведення бойових дій при охороні ворожих комунікацій.

«Заявлена схема поїзда – два маневрові тепловози типу ЧМЕ3, вісім вагонів (із яких чотири – платформи із БМП-2 та ЗУ-23-2)», – пише видання.

Defence Express стверджує, що диво російської військової техніки має дуже вразливу деталь – паливний бак чорного кольору, розташований між колісними парами. У нього заливається дизельне пальне й він ніяк не захищений.

До того ж все, що у тепловозі ЧМЕ3 міститься над колесами – або силова установка, або кабіна екіпажу – «не витримує зустрічі з NLAW чи Javelin, або ж іншими системами протитанкового озброєння».

«Ми сподіваємось, що ці рядки прочитали в тому числі люди, які застосують в практичній площині знання про уразливі місця рашистського бронепоїзда “Енисей”, що “виник” на тимчасово окупованих районах Харківщини», – пише поважне видання.

Як повідомляв Харків Times, бійці Харківського окремого батальйону територіальної оборони вдосконалили навички стрільби з РПГ, АГС та іншої зброї, також опанували німецький гранатомет Panzerfaust. Ціль на полігоні була уражена з німецької зброї першим же пострілом.

Ця публікація була створена за фінансової підтримки Європейського Союзу. Вміст публікації є одноосібною відповідальністю DW Akademie, ГО “Львівський медіафорум”, Програми Медіафіт для Південної та Східної України та не обов’язково відображає погляди Європейського Союзу.