Вночі російські ракети пошкодили ліцей та технічне училище у Харкові (доповнено, фото)

Фото: Олег Синєгубов /Telegram

Внаслідок ракетного удару, який російські окупанти здійснили о другій годині ночі 5 липня, постраждав навчальний заклад у Салтівському районі міста Харкова.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення голови Харківської обласної військової адміністрації Олега Синєгубова.

“Частково зазнала руйнувань будівля, від ракети росіяни залишили вирву на території. Жодної війської інфраструктури. На щастя, на території був один охоронець, постраждалих немає.”, – розповів очільник області.

У Харківській обласній прокуратурі розповіли, що внаслідок обстрілу пошкоджено будівлі ліцею та технічного училища.

На місці події працювала слідчо-оперативна група, яка провела огляд місця злочину, зібрала первинний матеріал у кримінальному провадженні, відкритому за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України).

Протягом минулої доби ворог із артилерії та РСЗВ обстрілював населені пункти Харківського, Чугуївського, Богодухівського та Ізюмського районів. Пошкоджені приватні будинки, ставалися займання на відкритих територіях, які ліквідовували наші рятувальники. 4 липня внаслідок обстрілів в Кутузівці Харківського району поранена 81-річна жінка.

За даними поліції, за тиждень від обстрілів ворога загинули 30 мирних мешканців області.

На Харківщині тривають запеклі бої, ворог зосереджений на стримуванні українських військових.

В районі Ізюма окупанти обстрілювали наші позиції та намагалися вести наступ в напрямку с. Долина. Захисники успішно відбили спроби штурму та змусили загарбників відступити з втратами.

Як повідомляв Харків Times, три дні поспіль, починаючи з 2 липня російські окупанти за традицією своїх попередників, гітлерівських нацистів, наносили удари по Харкову о четвертій ранку.  2 липня, близько 4 ранку ворожі ракети влучили у промислову зону у Немишлянському районі Харкова.

3 липня, близько 4 ранку російські ракети влучили біля підприємтсва у Київському районі Харкова та на територію приватного будинку у Новобаварському районі міста. Внаслідок обстрілу отримала поранення 54-річна власниця будинку.

4 липня ворожі ракети влучили в гімназію в Шевченківському районі Харкова.