Окупанти о четвертій ранку вдарили ракетами по Немишлянському району Харкова

Фото: Суспільне

2 липня, близько 4 ранку мешканців Харкова розбудили два потужні вибухи. Це російські ракети вдарили по Немишлянському району міста.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення голови Харківської обласної військової адміністрації Олега Синєгубова.

За його словами, внаслідок ракетного удару люди не постраждали. На місці подіїї працює слідчо-оперативна група, документує черговий злочин російських нацистів.

За інформацією Суспільного, російські ракети влучили у промислову зону. На місці влучання утворилися дві величезні вирви.

Олег Синєгубов також повідомив, що на території області ворог завдавав ударів по містах і селах Ізюмського, Чугуївського, Харківського, Богодухівського та Лозівського районів. Протягом доби окупанти з ракетних та артилерійських систем обстрілювали села Уди та Черкаська Лозова, смт Донець, міста Дергачі та Барвінкове. Пошкоджені приватні будинки та господарські будівлі. Внаслідок обстрілів сталися займання лісосмуг. У Золочевській громаді окупанти обстрілами із артилерії фактично зруйнували дитячий садок.

“Протягом доби зазнали поранень чотири мирних мешканців області: двоє людей в Ізюмському районі, один – в Харківському, один – в Лозівському.”, – розповів очільник області.

Найактивніші бойові дії на території області відбуваються на Харківському та Ізюмському напрямках.

Північніше Харкова окупанти ведуть оборонні бої та зосереджені на стримуванні дій ЗСУ. У районі Ізюма росіяни намагалися вести штурмові дії в напрямку Богородичного, але зазнали втрат та відступили. На цьому напрямку ворог також намагається покращити систему забезпечення своїх військ.

Як повідомляв Харків Times, у ніч на 1 липня російські окупанти за своєю нелюдською традицією здійснили ракетний обстріл Харкова. Ворожі боєприпаси влучили у промислові об’єкти в Індустріальному районі міста.