Підстав для централізованої евакуації з Харкова наразі немає – Синєгубов

Фото: Сергій Бобок / Харків Times

Захисники України міцно тримать оборону у Харківській області, тому причин для централізованої евакуації населення з Харкова наразі немає.

Про це Харків Times дізнався з заяви голови Харківської обласної адміністрації Олега Синєгубова, яку той зробив в ефірі національного марафону сьогодні, 23 червня.

За його словами, ситуація в місті залишається важкою, оскільки на цьому тижні окупанти посилили вогневу активність, але контрольованою.

«Збройні Сили України тримають свої позиції на півночі, на північно-східному й на Ізюмському напрямках, тому говорити, що місту Харкову потрібна евакуація наразі не приходиться. Це абсолютно передчасно, це необгрунтовано», – сказав Олег Синєгубов.

Проте очільник ХОВА наголосив, що через ворожі обстріли харків’янам небезпечно перебувати на вулицях міста.

«Ми закликаємо людей дослухатися до сигналів протиповітряної небезпеки і, за можливості, під час таких сигналів знаходитися в укриттях», – попереджає містян Олег Синєгубов.

Як повідомляв  Харків Times, протягом доби 21-22 червня російські окупанти продовжили тероризувати обстрілами м. Харків та населені пункти області. Внаслідок ворожих ударів найбільше людей загинуло у Чугуєві, Харкові та Золочівській громаді.

Протягом доби 22-23 червня окупанти гатили по Індустріальному та Немишлянському районах Харкова, також ворог обстріляв населенні пункти в Чугуївському, Ізюмському та Богодухівському районах області.