Заплановано чергову сесію Харківської облради

Фото: Сергій Бобок / Харків Times

Голова Харківської обласної ради Тетяна Єгорова-Луценко вчора, 15 червня, підписала розпорядження про скликання чергової XII сесії облради VIII скликання.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі Харківської облради.

Зрозуміло, сесія пройде «в режимі відеоконференції», а про дату й час її проведення депутатам повідомлять «окремими засобами зв’язку».

На сесію виноситься 43 питання. Серед них, між іншим, позбавлення ректора мгу садовничого звання почесного громадянина Харківської області – слідом за його «малою батьківщиною» – Лозівським районом області.

Крім того, облрада має намір розглянути звернення колективу Харківського російського драматичного театру імені Пушкіна та перейменувати цей заклад культури.

І, нарешті, цей театр може таки здобути директора: планують розглянути питання затвердження на цій посаді Інги Лобанової. Треба сказати, що пані Інга, відомий в Україні театрознавець, яка зараз поєднує викладацьку діяльність у Харківському національному університеті мистецтв із роботою завідувача літературної частини Харківського національного академічного театру опери та балету, є цілком достойною кандидатурою на цю посаду. Вона – член оргкомітетів та журі міжнародних та українських фестивалів і конкурсів, член правління Харківського міжобласного відділення Національної спілки театральних діячів України, лауреат всеукраїнських і регіональних конкурсів та муніципальної премії, проходила стажування у кількох країнах Європи та США. Харків Times бажає пані Інзі благополучного та заслуженого призначення та плідної праці на посаді директора театру.

Як повідомляв Харків Times, 25 листопада 2021 року депутати Харківської обласної ради на сесії вже вдруге не затвердили директора Харківського російського драматичного театру імені О. С. Пушкіна Анатолія Винника, який переміг у конкурсі на посаду, в якості керівника цього колективу.

У березні 2022 року колектив театру ім. Пушкіна звернувся до голови Харківської ОВА Олега Синєгубова з проханням прибрати з назви театру слово «російський».

І тоді ж депутати Лозівської районної ради позбавили уродженця Лозової ректора московського університету віктора садовничого звання почесного громадянина Лозівщини, а вчена рада Харківського національного університету ім. Каразіна позбавила його звання почесного доктора.