Винника знову не затвердили на посаді директора театру ім. Пушкіна

Фото: Харків Times

Депутати Харківської обласної ради на сесії сьогодні, 25 листопада, вже вдруге не затвердили директора Харківського російського драматичного театру імені О. С. Пушкіна Анатолія Винника, який переміг у конкурсі на посаду, у якості керівника цього колективу.

Про це Харків Times стало відомо із рішення сесії.

Знову голова облради Тетяна Єгорова Луценко повідомила обласним народним обранцям про отримання чергового листа на підтримку кандидатури Винника від колективу театру, але цього разу за нього проголосувало ще менше депутатів – 23 (у вересні голосів «за» було 36).

У зв’язку із цим Харківська обласна рада вирішила оголосити новий конкурс на заміщення посади директора театру ім. Пушкіна. Ось це рішення підтримали 86 депутатів.

Також на сьогоднішній сесії облради депутати виділили 8 мільйонів 599 тисяч гривень як фінансову підтримку театрам області – «на оплату праці з нарахуваннями».

При цьому директор Департаменту культури та туризму Харківської облдержадміністрації Людмила Терещенко зазначила, що з урахуванням сьогоднішнього виділення загалом фінансова підтримка театрів з обласного бюджету у 2021 році склала 184 мільйони гривень у той час, як театри самостійно заробили 13 мільйонів гривень. Терещенко просила депутатів врахувати, що у 2021 році «діяли карантинні обмеження що стосувалися й роботи театрів», а при цьому постановки вистав здійснювалися за рахунок коштів самих театрів.

Як повідомляв Харків Times, Харківська обласна рада на своїй сесії 23 вересня не призначила директором Харківського російського драматичного театру імені О. С. Пушкіна Анатолія Винника, який переміг у конкурсі на цю посаду.

Заступник директора театру ім. Пушкіна, у минулому – генерал-майор ДСНС Анатолій Винник переміг у конкурсі на посаду директора театру 4 серпня.