СБУ сприяла арешту в Харківській області активів російських компаній на 40 млн гривень

Фото: СБУ

За ініціативи Служби безпеки України в Харківській області арештовано активи російських компаній на 40 млн гривень. Йдеться про майно чотирьох місцевих підприємств, засновниками та кінцевими бенефіціарами яких є громадяни та юридичні особи з росії.

Про це Харків Times повідомили в Управлінні СБУ області.

«Два з цих підприємств пов’язані між собою та здійснюють торгівлю російським  балансувальним і вимірювальним обладнанням. Їх материнська структура в росії підтримує збройну агресію проти України. Інші два – займаються оптово-роздрібною торгівлею в Україні», – йдеться у повідомленні.

Арешт на рухоме та нерухоме майно, а також корпоративні права цих компаній накладено за рішенням Київського районного суду Харкова. Наразі триває передача їх в управління Національному агентству з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів (АРМА).

СБУ продовжує досліджувати всі обставини роботи цих підприємств у рамках кримінального провадження, відкритого за ч.2 ст.209 КК (легалізація (відмивання) майна, одержаного злочинним шляхом, вчинене у великих розмірах).

Як повідомляв Харків Times, кілька днів тому в передмісті Харкова співробітники Служби безпеки України затримали місцевого мешканця, який був агентом фсб та «здавав» ворогу позиції українських військових у Харківській області.