Поліція затримала підозрюваного у замаху на життя офіцера поліції

Працівники Харківського управління Департаменту внутрішньої безпеки НПУ та слідчі обласної поліції встановили особу безпосереднього виконавця нападу на начальника одного з відділів Департаменту карного розшуку поліції полковника Олексія Логвиненко у січні 2019 року. Ним виявився 37-річний мешканець Харківської області.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі Нацполіції області.

Виявилося, що підозрюваний вже перебуває у слідчому ізоляторі за підозрою у скоєнні аналогічного злочину відносно іншого правоохоронця – старшого оперуповноваженого Управління стратегічних розслідувань у Харківській області ДСР НПУ.

«Обидва поліцейські здійснювали оперативну розробку та документування харківських кримінальних авторитетів, злочинних груп і організацій. Це і стало підставою для замаху на їх ліквідацію, яку було доручено підозрюваному», – йдеться у повідомленні.

Чоловіку вже оголосили підозру за ч. 2 ст. 28 КК (вчинення злочину групою осіб, за попередньою змовою) та ст. 348 КК (посягання на життя працівника правоохоронного органу, члена громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону або військовослужбовця). Підозрюваний може опинитися за ґратами довічно.

Як повідомили Харків Times у Харківській обласній прокуратурі, «наразі вирішується питання про причетність інших осіб у вчиненні вказаного злочину».

Слід зазначити, що безпосередньо після замаху на життя Логвиненко тодішній перший заступник голови Національної поліції В’ячеслав Аброськін назвав пораненого правоохоронця “одним з кращих офіцерів карного розшуку Національної поліції України” та подякував лікарям, які роблять все можливе, “щоб маленькі діти не втратили батька”.

За його словами, Логвиненко тоді “активно працював у напрямку встановлення всіх осіб”, причетних до вбивства у Бердянську учасника АТО, активіста та бізнесмена Віталія Олешко (“Сармата”). Також поранений офіцер та його підлеглі “документували небезпечне злочинне угруповання з корумпованими довготривалими зв’язками”.

Одразу після нападу Аброськін заявив, що «ім’я замовника цього злочину відоме, він обов’язково понесе суворе покарання. Для кримінальної поліції кордонів немає”.

Практично одразу стало відомо, що злочинців, які напали на Логвиненко, було двоє.

Як повідомляв Харків Times, зранку 16 січня 2019 року двоє невідомих в масках скоїли напад з використанням зброї на офіцера Департаменту карного розшуку Національної поліції. Напад стався на вулиці Краснодарській, 171а. Злочинці побили поліцейського та кілька разів вистрелили у нього та зникли з місця злочину на автівці темного кольору.

Пізніше того ж дня у Нацполіції повідомили, що 39-річний офіцер Нацполіціі переніс багатогодинну операцію та знаходиться у вкрай важкому стані. Машину нападників було об’явлено у розшук.

Через день, 18 січня, Аброськін повідомив у Facebook, що поранений підполковник Олексій Логвиненко брав участь в розслідуванні вбивства Сармата та розслідував діяльність «небезпечного злочинного угруповання з корумпованими довготривалими зв’язками».