Аграрії Харківської області вже сіють пізні зернові та технічні культури

Фото: Сергій Бобок / Харків Times

Аграрії Харківщини продовжують посівну ярих та пізніх зернових і технічних сільськогосподарських культур.

Про це Харків Times повідомили в Департаменті агропромислового розвитку Харківської обласної військової адміністрації.

За останніми даними, сівбу ярих культур проводять у п’яти районах Харківської області, крім Ізюмського, Куп’янського (практично на всій території яких проходять бойові дії). Частково окуповані території Харківського та Чугуївського районів.

«Поки що, через бойові дії агропідприємства мають можливість проводити польові роботи на 60% площ. Причому по всіх категоріях господарств ярі сільськогосподарські культури планують посіяти на площі 771,5 тис. га», – повідомили у Департаменті.

Наразі  ярими сільськогосподарськими культурами всього засіяно 275,6 тис. га або 35,7% до прогнозу. За даними Департаменту АПР ХОВА наразі проводиться посів посівну пізніх зернових та технічних сільськогосподарських культур.

«Закликаємо аграріїв спільно з територіальною обороною щоразу перевіряти шляхи, поля, та в разі виявлення техніки та боєприпасів необхідно сповістити Збройні Сили України. Знешкодження небезпечних воєнних об’єктів на сільськогосподарських землях – дуже важливе питання», – звертаються до аграріїв в Департаменті.

Як повідомляв Харків Times, на початку посівної кампанії цього року аграрії Харківщини заявляли про готовність сіятися на всіх територіях, де немає активних бойових дій.

Аграріям Харківської області, які розпочали весняні польові роботи, рекомендовано перед початком робіт – обов’язково перевіряти поля на наявність боєприпасів.