Двоє поліцейських з Куп’янська передали окупантам табельну зброю

Слідчі повідомили про підозру за фактами колабораційної діяльності заступнику начальника відділу одного з підрозділів Куп’янського районного відділу поліції в Харківській області, а також оперуповноваженому цього відділу поліції.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення Держбюро розслідувань.

За інформацією ДБР, ці поліцейські перейшли на бік російських загарбників.

“Під час тимчасової окупації міста правоохоронці, замість захисту країни від агресора, ініціативно передали воєнним формуванням рф табельну зброю та боєприпаси до неї.”, – розповіли в ДБР.

Проводиться розслідування за ч. 4 ст. 111-1 КК України (колабораційна діяльність). Максимальне покарання за такий злочин передбачає позбавлення волі на строк від трьох до п’яти років, з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від десяти до п’ятнадцяти років та з конфіскацією майна.

Як повідомляв Харків Times, заступниця начальника Куп’янського районного відділу поліції Харківської області, підполковник Наталія Шевченко свідомо перейшла на бік окупантів. Зокрема, вона на службовому автомобілі особисто супроводжувала ворожу техніку в тимчасово окупованому Куп’янську.