В Харківській області окупанти вбили 29 дітей, 89 – поранили

Російські нелюди цілеспрямовано знищують  Україну та її майбутнє – дітей та дитячі заклади. Внаслідок обстрілів та бомбардувань з боку окупантів на території Харківської області загинуло 29 дітей, пошкоджено 255 закладів освіти.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі прокуратури Харківської області.

Ще 89 дітей отримали поранення через російські обстріли та бомбардування.

Один з жахлививх випадків вбивства 13-річної українки стався 4 травня. Дитина разом з іншими людьми намагалася евакуюватися з тимчасово окупованого Вовчанська. Вони виїхали з міста колоною в 15 автівок.

“По дорозі біля смт Старий Салтів військовослужбовці ЗС РФ обстріляли вказану колону автомобілів з мирними мешканцями, внаслідок чого поранено 6-місячну дитину, загинула 13-річна дівчинка”, – розповіли в прокуратурі.

Рідні до останнього сподівалися, що 13-річна Софія Раєцька вижила. Шукали її за допомогою соцмереж, публікували фото дитини та зображення кулону, який вона не знімала. Однак сподівання виявилися марними. Про це повідомив начальник Слідчого управління ГУНП в Харківській області Сергій Болвінов.

“Нажаль, в автомобілі, в якому вона (Софія Раєцька) знаходилась, знайдені залишки трупу та кулон, на який зсилаються рідні.”, – розповів Сергій Болвінов.

Загалом, на місці удару рашистів по евакуаційній колоні знайдено чотири трупи. Слідчі попередньо вважають, що всі загиблі – учасники колони. Ідентифікувати всі трупи не є можливим через їх стан. Також на місці розстрілу слідчі виявили шість автівок із отворами від куль та уламків.

За інформацією ювенальних прокурорів Харківської області, станом на 9 травня 2022 року внаслідок регулярних обстрілів військовими РФ на території області пошкоджено 255 закладів освіти, повністю зруйновано 4 школи та 4 дитсадки.

Ці дані не остаточні, так як триває робота з їх встановлення на тимчасово окупованих та звільнених територіях, а також у місцях, де ведуться активні бойові дії.

Свідків військових злочинів РФ на території Харківської області, внаслідок яких постраждали діти, просять повідомляти за телефоном +38 068 012 52 89.

Як повідомляв Харків Times13 березня у місті Дергачі, розташованого біля Харкова, внаслідок обстрілу з боку російських нацистів загинула 15-річна дівчинка. В будинок, де дитина була з родиною, та ще двома дітками, влучив російський снаряд.

14 березня 2022 року російські війська здійснили артилерійський обстріл дитячого садку у м. Чугуєві. Уламками від снарядів вбито 15-річного хлопця.

Серед закатованих та спалених заживо мешканців звільненої 4 квітня від російських нацистів Гусарівки була дитина.