Серед закатованих та спалених заживо мешканців Гусарівки була дитина (фото)

Серед трьох тіл закатованих та спалених мешканців звільненої від російських загарбників Гусарівки є дитяче тіло. Поліція почала документування злочинів російських військових на території села, яке Українська Армія звільнила 4 квітня.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі Нацполіції області.

«Особи загиблих встановлюються. За даними слідства, під час огляду тіл виявлено сліди тривалого знущання та катування. Люди були спалені заживо. Серед закатованих є одна дитина. Встановлено, що на території подвір’я тривалий час знаходилась комендатура військових російської федерації», – йдеться у повідомленні.

Біля села на дорозі знайдена автівка з трьома тілами – чоловіка, жінки та їх трирічної дитини. Вони загинули від артиллерійського обстрілу.

Біля одного з приміщень сільгосптовариства у Гусарівці знайдено тіло чоловіка зі зв’язаними за спиною руками, синцями на тілі та обличчі та кульовим отвором у грудях. За життя цей чоловік працював фельдшером у лікарні.

Під час опитів місцевих мешканців правоохоронці з’ясували, що на даний час серед них є безвісті зниклі люди, доля яких невідома.

«Під час окупації населеного пункту військовослужбовці російської федерації вели себе зухвало та цинічно, грабували майно жителів села, забороняли виходити зі своїх домівок, відбирали транспортні засоби», – розповідають люди.

Всі свідчення та злочини ретельно документуються.

«Слідчі збирають доказову базу кривавих злочинів окупантів рф для подальшого притягнення усіх російських вбивць, катів і ґвалтівників до справедливого суду», – запевняють у поліції.

Як повідомляв Харків Times, за відомостями Харківської обласної прокуратури, правоохоронці розслідують вбивство трьох місцевих мешканців у звільненому від російських загарбників селі Гусарівка Ізюмського району Харківської області. Розслідування розпочато за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним убивством (ч. 2 ст. 438 КК).