В Дергачах у приватний будинок влучив російський снаряд – загинула дівчинка

13 березня у місті Дергачі, розташованого біля Харкова, внаслідок обстрілу з боку російських нацистів загинула 15-річна дівчинка. В будинок, де дитина була з родиною, та ще двома дітками, влучив російський снаряд.

Про це Харків Times повідомли у прес-службах прокуратури і Нацполіції Харківської області.

“Дівчинка пішла в іншу кімнату за іграшками для маленьких дітей і в цей момент в їх будівлю влучив снаряд. В домі були батьки та ще дві дитини, вони не постраждали”, – розповіли в поліції.

За інформацією прокуратури області, внаслідок збройної агресії РФ на території Харківської області станом на ранок 14 березня 2022 року 11 дітей загинуло і більше 40 поранено.

Через бомбардування та обстріли в Харківській області пошкоджено понад 50 закладів освіти, окремі з яких частково зруйновані. Повністю знищено будівлю школи №134 у м. Харкові.

У всіх кримінальних провадженнях, розпочатих за фактами порушення законів та звичаїв війни, забезпечено належне процесуальне керівництво органами прокуратури. Триває збирання та фіксація доказів військових злочинів з боку окупантів.

Всіх, хто став свідком воєнного злочину РФ, просять фіксувати та надсилати докази: https://warcrimes.gov.ua.

Як повідомляв  Харків Times, внаслідок ворожого обстрілу супермаркету «Хазар», розташованого по вул. Академіка Вальтера у м. Харкові, загинули чотири людини.