У Харківській області ворог намагається зупинити просування ЗСУ до державного кордону

Протягом 9 травня окупанти проявляли найбільшу активність на Слобожанському та Донецькому напрямках. Однак вектор зусиль загарбників відрізнявся – на Донеччині ворог намагався атакувати, у Харківській області – максимум зусиль зосередив на обороні.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення Генерального штабу ЗСУ станом на 18:00 9 травня

“На Слобожанському напрямку ворог наступальних дій не проводив. Веде оборону. Основні зусилля продовжує зосереджувати на недопущенні просування наших військ у напрямку державного кордону України.”, – розповіли у Генштабі.

На Ізюмському напрямку ворог поповнює запаси матеріально-технічних засобів, проводить підготовку підрозділів для подальших наступальних дій на напрямках Ізюм – Барвінкове та Ізюм – Словʼянськ. Противник веде повітряну розвідку.

Практично уздовж усієї лінії зіткнення рашисти застосовують усі наявні засоби артилерії та авіацію для обстрілів позицій наших військ, руйнування цивільної та військової інфраструктури.

Як повідомляв Харків Times, 6 травня Українські Збройні Сили відновили контроль над населеними пунктами Олександрівка, Федорівка, Українка, Шестаково, Перемога та частиною села Черкаські Тишки у Харківському та Вовчанському районах області.

В результаті наступу підрозділів Збройних Сил України 7 травня російські загарбники втратили контроль над селом Циркуни Харківської області.