За добу у Харківській області через ворожі обстріли горіли будинки та хвойний ліс

Фото: kmu.gov.ua

За добу з 7 по 8 травня рятувальники Харківського гарнізону ДСНС загасили три пожежі, спричинені ворожими обстрілами. Горіли двоповерховий та приватний будинки, а також  хвойний ліс.

Про це Харків Times повідомили у Головному управлінні ДСНС області.

Пожежі сталися у Ізюмському (1) та Чугуївському (2) районах області.

Найбільша з цих пожеж сталася о 00:40 вже 8 травня в м. Барвінково Ізюмського району, де ворожий снаряд влучив у двоповерховий житловий будинок.

В результаті потрапляння боєприпасу сталася пожежа у квартирі на другому поверсі будівлі та охопила площу 50 кв.м. Силами підрозділів ДСНС вогонь вдалось ліквідувати о 03:05. Внаслідок вибуху сталося часткове руйнування конструкцій будинку, під якими рятувальники виявили тіло загиблої жінки 1939 р.н.”, – розповіли у ДСНС.

Загалом за добу рятувальники здійснили 29 оперативних виїздів, з яких:

  • на ліквідацію пожеж — 14, у т.ч. пожеж спричинених обстрілами — 3, пожеж, що сталися з інших причин, — 11;
  • 2 рази для проведення аварійно-рятувальних робіт;
  • 6 — для надання допомоги населенню;
  • 7 — інші виїзди.

Також протягом доби проводились аварійно-рятувальні роботи та розбирання завалів у зруйнованих будівлях Московського та Київського районів міста Харкова.

Піротехнічними підрозділами ДСНС протягом доби здійснено 38 залучень для знешкодження ворожих боєприпасів, ліквідовано 58 ворожих боєприпасів.

Як повідомляв Харків Times, у ніч з 6 на 7 травня рашисти зруйнували Національний музей Григорія Сковороди в Харківській області.

За добу з 6 по 7 травня рятувальники Харківського гарнізону ДСНС загасили вісім пожеж, спричинених ворожими обстрілами. Палали багатоповерхові та приватні будинки, господарчі будівлі, сільгосппідприємства та музей.