За добу ворожі обстріли спричинили вісім пожеж у Харківській області

Фото: ДСНС у Харківській області

За добу з 6 по 7 травня рятувальники Харківського гарнізону ДСНС загасили вісім пожеж, спричинених ворожими обстрілами. Палали багатоповерхові та приватні будинки, господарчі будівлі, сільгосппідприємства та музей.

Про це Харків Times повідомили у Головному управлінні ДСНС області.

Через російські обстріли найбільше досталося Київському району Харкова та Богодухівському в області. В кожному з них виникло по три пожежі. По одному загорянню рятувальники ліквідували в Ізюмському та Красноградському районах області.

Найбільшу пожежу спровокував ворожий снаряд, який влучив у літературно-меморіальний музей на території Золочівсьскої громади. Загоряння почалося 23:10 6 травня, полум’я охопило площу 280 кв.м. Опівночі рятувальникам вдалося локалізувати цю пожежу і о 08:05 повністю ліквідувати.

Загалом за добу рятувальники здійснили 37 оперативних виїздів, з яких:

  • на ліквідацію пожеж — 25, у т.ч. пожеж спричинених обстрілами — 8, пожеж, що сталися з інших причин, — 17;
  • 3 рази для проведення аварійно-рятувальних робіт;
  • 7 — для надання допомоги населенню;
  • 2 — інші виїзди.

Одна з пожеж, що сталась з причини, не пов’язаної з обстрілами, сталась о близько 20:50 у селі Забори Богодухівського району. Горіло приміщення літньої кухні на площі 5 м.кв. Вогонь загасили місцеві мешканці, не викликаючи пожежні розрахунки. На місці пожежі виявлено тіло власника оселі, 1976 року народження. Причина виникнення загоряння з’ясовується.

Піротехнічними підрозділами ДСНС протягом доби здійснено 38 залучень для знешкодження ворожих боєприпасів, ліквідовано 58 ворожих боєприпасів.

Як повідомляв Харків Times, рашисти зруйнували Національний музей Григорія Сковороди в Харківській області

Фото: ДСНС у Харківській області