Здавав вояків АТО – староста Волохов Яру перейшов на бік окупантів

Фото: balakleyamer.gov.ua

У Харківській області ще один представник місцевої влади перейшов на бок російських окупантів. У співпраці з ворогом українські правоохоронці підозрюють двох мешканців села Волохів Яр, серед яких – 25-річний староста Володимир Волков.

Про це Харків Times повідомили у Харківській обласній прокуратурі.

Поплічницею старости-зрадника стала 38-річна Литвинова Світлана Іванівна. До нападу рф на Україну ця особа, згідно даних з відкритих джерел, очолювала Волоховоярський трудовий архів.

За інформацією слідства, обидва передавали окупантам інформацію про місцевих з проукраїнською позицією і тих, хто воював в АТО (ООС).

“Крім того, зазначені особи агітують місцеве населення сприяти окупантам, а також забезпечують війська РФ матеріальними ресурсами: продуктами, житловими приміщеннями, спецтехнікою та матеріалами для будівництва тощо.”, – розповіли в прокуратурі.

Слідчі встановили, що намір перейти на бік окупантів у старости та його поплічниці виник не пізніше 26 лютого цього року.

Розпочато розслудвання за фактом державної зради (ч. 2 ст. 111 КК України). Обом зрадникам заочно повідомлено про підозру.

Як повідомляв  Харків Times, першим публічно погодився спіпрацювати з ворогом мер Куп’янська Геннадій Мацегора. Він прийняв ультиматум російських військових та визнав підконтрольність міста їм.

27 лютого Куп’янська окружна прокуратура Харківської області відкрила кримінальне провадження за ч.2 ст.110, ч.1 ст.111 ККУ («Державна зрада») стосовно Куп’янського міського голови Геннадія Мацегори.

Слідчі заочно повідомили черговому зраднику, 46-річному віталію ганчеву, що нині вважає себе «російським гауляйтером» окупованої Казачої Лопані, про підозру в державній зраді та за фактом колабораційної діяльності (ч. 2 ст. 111, ч. 5 ст. 111-1 КК).

Слідчі заочно повідомили ще одному зраднику – колишньому меру міста Балаклея Харківської області івану столбовому – про підозру за фактами державної зради та колабораційної діяльності (ч. 2 ст. 111, ч. 5 ст. 111-1 КК).