У Харківській області повідомили про підозру черговому російському запроданцю

Фото: ХАЦ

Слідчі Служби безпеки України заочно повідомили черговому зраднику, такому собі 46-річному віталію ганчеву про підозру в державній зраді та за фактом колабораційної діяльності (ч. 2 ст. 111, ч. 5 ст. 111-1 КК).

Про це Харків Times повідомили в Харківській обласній прокуратурі.

«За даними слідства, чоловік у березні 2022 року, перебуваючи на території смт Козача Лопань Харківського району, перейшов на бік ворога в воєнний час та добровільно зайняв посаду «голови адміністрації смт Козача Лопань Харківської області» на території, яка захоплена російськими військами», – йдеться у повідомленні.

В ганчева вже стандартний для запроданців набір злочинів: допомога окупантам у пошуку наших учасників АТО/ООС, волонтерів та активістів, забезпечення російських військовослужбовців спецтехнікою для будівництва блокпостів, агітація місцевих мешканців «до лояльного ставлення як до окупаційних військ, так і до рф в цілому».

Цей бравий хлопчик, колишній підполковник Нацполіції, що до 2013 року працював замначальника Дергачівського райвідділу, пішов навіть трохи далі своїх «колег по зраді» – в інтерв’ю російським ЗМІ він заявив про можливість проведення референдуму на захоплених рашистами територіях, але «після того, як вся територія буде вже денацифікована і звільнена».

У 2014 році, мабуть, ганчев також чекав на «денацифікацію та звільнення» Харківської області, але не склалося й довелося тікати до окупованої Луганщини та працювати вже у «поліції лнр». Гадаємо не складеться й цього разу й цей «мужній агент 007» із запливаючим жирком торсом отримає по заслузі. А світить йому, як відомо, довічне ув’язнення за українськими ґратами. Зрозуміло, може, як і попередники, втекти до рф і там стати достойною часткою «народу-визволителя», але, мабуть, у тюрмі має більше шансів прожити довше.

Як повідомляв Харків Times, слідчі Служби безпеки України 21 квітня, заочно повідомили депутату Липецької сільської ради Харківського району області вадиму кудікову про підозру в державній зраді та колабораційній діяльності (ч. 2 ст. 111, ч. 5 ст. 111-1 КК).