Зраднику-депутату з Липців кудікову повідомили про підозру

Слідчі Служби безпеки України сьогодні, 21 квітня, заочно повідомили депутату Липецької сільської ради Харківського району області вадиму кудікову про підозру в державній зраді та колабораційній діяльності (ч. 2 ст. 111, ч. 5 ст. 111-1 КК).

Про це Харків Times повідомили в прокуратурі Харківської області.

«За даними слідства, депутат Липецької сільської ради з початком збройної агресії рф перейшов на бік ворога та зайняв посаду так званого «голови адміністрації с. Липці Харківської області», – йдеться у повідомленні.

Ставши «липецьким гауляйтером», кудіков надав ворогу доступ до приміщень Липецької та Глибоцької сільських рад, розповів про «оптимальні шляхи пересування територіями вказаних громад» та, зрозуміло, доніс на місцевих мешканців, які брали участь у АТО/ООС.

«Зазначений депутат організував та проводив збори з мешканцями Липецької громади, під час яких агітував їх до лояльного ставлення як до окупаційних військ, так і до країни-агресора», – встановили українські правоохоронці.

До російського вторгнення кудіков був депутатом сільради від партії «Слуга народу», мабуть тепер він вирішив послугувати іншому народу. Тим більше, що справи це – сімейні. Як повідомляють у ЗМІ, батько вадима – юрій кудіков – тепер видає у Липцях російські паспорти. За свідченнями односельців, яким вдалося покинути захоплені росіянами Липці, сімейство співпрацює із загарбниками з першого дня. Втім, недобра слава за кудіковими тяглася ще здавна. Подейкують, що сам вадим був не лише помічником, але й другом свого сумнозвісного однопартійця Артура Товмасяна, який втратив місце голови Харківської облради через мільйонний хабар.

«вадим кудіков очолював сільськогосподарськиі підприємства на території громади й неодноразово звинувачувався у рейдерсьому захопленні майна. А юрій кудіков, батько вадима, навіть якийсь час перебував у розшуку», – з’ясували у Харківському антикорупційному центрі.

Підозру кудікову оголосили заочно, прокуратура виписала також повістку на його ім’я з вимогою з’явитися для її отримання.

Фото: 2day.kh.ua

Як повідомляв Харків Times, мер-зрадник з Куп’янська генадій мацегора, вже втік з України. Так само вчинив і мер-зрадник з Балаклії іван столбовий. Зрозуміло, так само вчинить і кудіков, але маємо надію, що всіх їх знайдуть та притягнуть до відповідальності. Всі сидітимуть довічно за українськими законами.