Дергачі та інші населенні пункти знову залишилися без газу внаслідок обстрілу

Ілюстративне фото

Внаслідок ворожого обстрілу серйозно пошкоджено магістральний газогін високого тиску УМГ «Харківтрансгаз». Через це повністю припинено газопостачання у місті Дергачі та населених пунктах Дергачівської громади.

Про це Харків Times повідомили у Дергачівській міській раді.

Місцевих мешканців просять перекрити крани подачі газу до домоволодінь «для можливості здійснення діагностики системи та з метою запобігання виникненню нових аварійних ситуацій».

«Оскільки на цих територіях спостерігаються проблеми зі зв’язком, просимо усіма можливими способами донести цю інформацію до ваших рідних і близьких, які зараз проживають на території Дергачівщини», – йдеться у повідомленні.

Ремонтні роботи на об’єкті обіцяють розпочати «відразу за настання сприятливих умов: відсутності обстрілів та бойових дій, а також за технічної спроможності». Місцева влада попереджає, що наразі спланувати терміни відновлення газопостачання неможливо.

Як повідомляв Харків Times, 19 квітня Харківська обласна військова адміністрація повідомляла, що фахівці “Харківгазу” та “Харківміськгазу” відновили газопостачання в Дергачах. Також газовики провели ремонт раніше пошкоджених комунікацій у двох селах громади.

27 квітня внаслідок ворожого бомбардування у селищі Слатине було пошкоджено газорозподільчу систему, внаслідок цього припинено газопостачання у десяти населених пунктах.