У Харківській області ярими зерновими та зернобобовими засіяно майже 23 тис. га

Фото: kharkivoda.gov.ua

На контрольованій території Харківської області проводили польові роботи аграрії Богодухівського, Красноградського, Лозівського та частково Харківського й Чугуївського районів. Станом на 27 квітня по всіх категоріях господарств Харківщини ярими зерновими та зернобобовими культурами засіяно майже 23 тис. га. Практично на всій території Ізюмського та Куп’янського районів наразі проходять бойові дії.

Про це Харків Times повідомили у Харківській обласній військовій адміністрації із посиланням на Департамент агропромислового розвитку ХОВА.

За словами директора Департаменту АПР Сергія Прокопченка, в цьому році через війну із запланованих площ під посіви сільськогосподарських культур аграріями буде задіяно лише 60-80% (ця інформація є попередньою, дані будуть уточнюватися та коригуватися).

На сьогодні вже посіяно:

ярого ячменю – 11 тис. га;

гороху – 10 тис. га;

ярої пшениці –  1,3 тис. га;

вівсу – 0,5 тис. га.

кукурудзи на зерно – 0,4 тис. га.

Також проведено посів соняшнику на площі майже 19 тис. га.

«Посів ярих зернових культур майже завершено. До 5 травня будуть ще сіяти кукурудзу, а соняшник – до кінця травня», – додав Сергій Прокопченко.

Як повідомляв Харків Times, на початку квітня в Харківській області аграрії розпочали весняну посівну компанію. Загалом цієї весни в Харківській області мають намір засіяти близько 60% від тієї площі, яка була у планах до початку повномасштабного вторгнення рф в Україну.

Аграріям Харківської області, які розпочали весняні польові роботи, рекомендують перед початком робіт – обов’язково перевіряти поля на наявність боєприпасів. Також рекомендовано сіяти ті культури, які потребують менше догляду та економити добрива. Використання дронів у сільськогосподарських роботах наразі у воєнний час суворо заборонене.