Передавала ворогу дані про ЗСУ – у Харкові затримали чергову зрадницю (доповнено, фото)

Фото: actual.today

В Харкові взяли під варту 29-річну жінку, яка працювала на російських загарбників, передавали їм данні про Збройні сили України.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі Харківської обласної прокуратури.

За даними слідства, жінка “зливала” ворогу данні за допомогою месенджера. Вона повідомляла інформацію про переміщення, рух і розташування ЗСУ та інших військових формувань по Харківській області. При цьому вказана інформація не розміщувалася у відкритому доступі Генеральним штабом Збройних Сил України, Міністерством оборони України та іншими уповноваженими державними органами.

За інформацією СБУ, жінка прибула до Харківської області з тимчасово-окупованої території України. Окрім передачі інформації про українські військові формування зловмисниця займалася коригуванням вогню.

“Зокрема вона передала координати і допомогла ворогу скоригувати вогонь по освітніх, медичних, торгівельних об’єктах та по житлових кварталах у центрі міста. Внаслідок ракетних обстрілів скоригованих інформаторкою є загиблі та поранені.”, – розповіли в СБУ.

Під час обшуку за місцем проживання жінки було вилучено засоби зв’язку з представниками спецслужб країни-агресора, а також значну суму коштів у російських рублях.

СБУ проводить розслідування у кримінальному провадженні, відкритому ч. 3 ст. 114-2 КК України (шпигунство). 29-річній жінці повідомлено про підозру у скоєнні цього злочину. Їй загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від восьми до дванадцяти років.

Наразі в порядку ст. 615 КПК України підозрюваній обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Як повідомляв Харків Times, у Харкові затримали чергову прихильницю “руZZкого міра”: 41-річна жінка закликала приєднати Харків до рф, та підривати залізничні колії.

У Харкові поліція затримала чоловіка, що «проводив агітацію серед сусідів із закликами приєднання до «руського міру».

У Харкові правоохоронці викрили чергового прихильника “руського мира”, який під російськими обстрілами чекав вояків рф та сподівався, що вони окупують місто.