Жінку, яка закликала приєднати Харків до РФ, взяли під варту

Фото: actual.today

У Харкові затримали чергову прихильницю “руського мира”. 41-річна жінка закликала приєднати Харків до РФ, та підривати залізничіні дороги.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі прокуратури Харківської області.

За інформацією слідства, антиукраїнською пропагандою жінка займалася у Facebook. з 17 по 31 березня вона розміщувала у цій соцмережі звернення до військово-політичного командування РФ щодо приєднання м. Харкова та інших регіонів до складу РФ.

“Крім того, жінка поширювала матеріали, поєднані з розпалюванням національної ворожнечі, а саме розподілом громадян України на «східних» і «західних». Також вона закликала здійснювати підриви залізничних доріг з метою унеможливлення потрапляння осіб, проживаючих у заході України на територію східних регіонів нашої держави”, – розповіли в прокуратурі.

Проводиться розслідування за фактом посягання на територіальну цілісність і недоторканність України та за фактом виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії Російської Федерації проти України, глорифікація її учасників (ч. 2 ст. 110, ч. 2 ст. 436-2 КК України). Жінці вже повідомили про підозру у скоєнні цих злочинів. В порядку ст. 615 КПК України, яка визначає порядок обрання міри запобіжного заходу в умовах воєнного стану, підозрювану відправили під варту.

Як повідомляв Харків Times, у Харкові затримали 38-річного чоловіка, який агітував за створення так званої “ХНР”.

Харківські правоохоронці відкрили кримінально провадження щодо 55-річного громадянина РФ, який закликав підтримати армію окупантів.