Детективи затримали прихильника «руZZкого міра» – закликав до окупації Харкова (фото)

Фото: dbr.gov.ua

У Харкові правоохоронці викрили чергового прихильника “руського мира”, який під російськими обстрілами чекав вояків рф та сподівався, що вони окупують місто.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі ДБР.

За інформацією слідства, мешканець Харкова відкрито підтримував росіян у соціальних мережах.

“У той час, коли обласний центр обстрілювали російські війська, чоловік публікував повідомлення, про те, як з нетерпінням чекає повну окупацію міста. Також активно вів листування в месенджерах, де закликав підтримувати загарбників”, – розповіли в ДБР.

Згідно з оприлюдненим ДБР листуванням зрадника той вкрай негативно висловлювався на адресу українських військових. Називав їх нацистами та закликав запровадити для них смертну кару.

За матеріалами оперативних працівників ДБР слідчим відділом СБУ в Харківській області зареєстровано кримінальне провадження. Нині чоловіку вже повідомлено про підозру за виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії Російської Федерації проти України (ч. 2 ст. 436-2 КК України).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 5 років, з конфіскацією майна або без такої.

Як повідомляв Харків Times, у Харкові затримали чергову прихильницю “руZZкого міра”: 41-річна жінка закликала приєднати Харків до рф, та підривати залізничні колії.

У Харкові поліція затримала чоловіка, що «проводив агітацію серед сусідів із закликами приєднання до «руського міру».